OGP - CONSALTING PARTNERSHIP
Контакты:
Адрес:
ул. Соломенская дом 3, офис 807 г. Киев,
Телефон:
(044) 337-7315,
Электронная почта:
i@ogp.ua
+38(044) 337-7315
+38(050) 418-1589
+38(067) 471-5357

Україна, м. Київ,

вул. Солом`янська,

буд 3, офіс 807

Polska, Kraków,

ul. Kraszewskiego

36/128

Україна, Київ,

Polska, Kraków,

+48 12 881 27 87

Як отримати посвідку на проживання без візи і виїзду з України 2019-04-11 21:00:00

 

Для довгострокового і офіційного перебування нерезидента на території України необхідно оформити ВНЖ. Даний порядок передбачений українським законодавством. Існують певні підстави для оформлення ВНЖ, а саме:

  • робота в іноземних представництвах, які офіційно зареєстровані в Україні;

  • реєстрація шлюбу з громадянином або громадянкою України;

  • участь в технічних проектах (міжнародна технічна допомога);

  • робота журналістом іноземних засобів масової інформації;

  • участь в діяльності представництв іноземних громадських організацій, які офіційно представлені в Україні;

  • навчання у вищих навчальних закладах;

  • дозвіл на роботу іноземного громадянина в Україні;

  • возз'єднання сім'ї з нерезидентами, які вже мають ВНЖ в Україні.

Для оформлення ВНЖ для більшості категорій нерезидентів, а саме з візовим порядком в'їзду необхідно оформити довгострокову візу D. Як правило для оформлення ВНЖ на будь-якій підставі (шлюб, дозвіл на роботу, навчання і т. д.) необхідно оформлення візи D ( в більшості випадках) і переїзд через кордон України.

Також, існують деякі виключення з правил для категорій нерезидентів, для яких не встановлений візовий порядок в'їзду. Це ряд країн СНД. Для них діє загальне правило 90/180.

 

І найістотніше спрощення: згідно з рядом міжнародних договорів, громадяни окремих країн можуть отримати ВНЖ без виїзду з України.

До таких країн належать: Азербайджан, Вірменія, Молдова, Грузія та Білорусь.

Громадяни країн зазначених вище, можуть без виїзду з України (для оформлення довгострокової візи), отримати посвідку на проживання на підставі працевлаштування, отриманого протягом 30 днів з моменту в'їзду.

Отже, продемонструємо календар дій:

В'їзд в Україну на підставі безвізового режиму;

Отримання дозволу на роботу (в свою власну компанію або до стороннього роботодавця) протягом перших 30 днів;

Підготовка та подача документів на ВНЖ не пізніш як за 15 робочих днів до кінця терміну безвізового перебування.

 

Тобто, діє правило - загальний термін перебування за останні півроку не повинен перевищувати 90 календарних днів, і від цього терміну відраховуємо мінус 15 робочих днів для подання заяви про видачі ВНЖ в міграційну службу. Як правило строк перебування на українській території для успішної подачі документів на ВНЖ не повинен перевищувати 69 днів за останні півроку.

Важливий момент в тому, що це правило не діє для громадян Російської Федерації.

Таким чином отримати ВНЖ без виїзду з України можливо тільки громадянам окремих країн, і то в разі легалізації через працевлаштування.

Також, з питань перебування нерезидентів бажано звертатися до фахівців, які зможуть не тільки проаналізувати ситуацію індивідуально по кожному випадку, але і допоможуть уникнути подальших проблем і неприємностей з держорганами в питаннях легалізації нерезидентів в Україні.

 

OGP - CONSULTING PARTNERSHIP
Підписуйтеся і задавайте Ваші питання на нашій сторінці у Facebook
5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00

НАШІ КЛІЄНТИ

  • Антекстрой

    Антекстрой

  • Ассоциация медицинских организаций

    Ассоциация медицинских организаций

  • Бест Линк

    Бест Линк

  • БИХЕЛС

    БИХЕЛС

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

ОТРИМАЙТЕ БЕЗКОШТОВНУ КОНСУЛЬТАЦІЮ

МИ ЗАВЖДИ НА ЗВЯЗКУ В МЕСЕНДЖЕРАХ

+38 067 469 86 10


ПРОСТО НАЖМІТЬ:


або

ЗАПОВНІТЬ ЗАЯВКУ ТА МИ ПЕРЕДЗВОНИМО ВАМ

Please, enter your name
Please, enter your phone number
Please, enter your message