OGP - CONSALTING PARTNERSHIP
Контакты:
Адрес:
ул. Соломенская дом 3, офис 807 г. Киев,
Телефон:
(044) 337-7315,
Электронная почта:
i@ogp.ua
+38(044) 337-7315
+38(050) 418-1589
+38(067) 471-5357

Україна, м. Київ,

вул. Солом`янська,

буд 3, офіс 807

Polska, Kraków,

ul. Kraszewskiego

36/128

Україна, Київ,

Polska, Kraków,

+48 12 881 27 87

Отримання громадянства України 2017-05-23 16:49:58

 

Громадянство - це правова категорія, яка передбачає зв'язок людини з державою, що відображається у взаємних правах та обов'язках. Громадянство передбачає собою приналежність конкретної особи до держави.

Підстави для отримання українського громадянства відповідно до Закону України «Про громадянство»:

  • народження;
  • територіальне походження;
  • прийняття в громадянство;
  • відновлення в громадянство;
  • усиновлення;
  • в результаті встановлення над дитиною опіки чи піклування;
  • отримання громадянства дитиною, при наявності громадянства у одного або обох батьків;
  • визнання факту материнства або батьківства, або встановлення даного факту;
  • інші підстави, регульовані законом і міжнародними договорами.

 

Прийняття до громадянства України іноземців та осіб без громадянства відбувається виключно за клопотанням зазначених осіб і з дотриманням нижчезазначених умов:

  • визнання і дотримання Конституції і Законів України;
  • відсутність іноземного громадянства;
  • безперервне проживання на території України протягом 5 років (для іноземців та осіб без громадянства, які перебувають у шлюбі з громадянином України - протягом 2 років);
  • отримання дозволу на імміграцію;
  • вільне володіння державною мовою;
  • наявність законних засобів існування.

 

Дозвіл на імміграцію не вимагається від осіб, які:

  1. Отримали статус біженця в Україні;
  2. Проходять службу в Збройних Силах України;
  3. Прибули в Україну на постійне місце проживання до 07 серпня 2001 року і мають прописку в паспорті громадянина колишнього СРСР відмітку про прописку, або отримали посвідку на постійне місце проживання в Україні.

  

Види процедур отримання громадянства України в залежності від термінів

Процедура

Термін

Особливості

Прискорена

до 1 місяця

наявність прямих родичів (рідні брати, сестри, бабусі, дідусі, онуки і т.д.), а також в разі відновлення громадянства

Загальна

до 1 року

Для всіх інших категорій (в окремих випадках, наприклад, при наявності постійного виду на проживання в Україні, термін скорочується)

 

Вартість послуг міграційних юристів з питань отримання громадянства України іноземцями та особами без громадянства становить від 18 000 гривень, і залежить від конкретної ситуації, в якій опинився клієнт, наявності у нього документів, бажаних термінів отримання кінцевого результату.

 

У вартість послуг міграційного юриста входить:

  1. Пошук найбільш підходящого способу вирішення питання;
  2. Підготовка пакету документів;
  3. Подача документів до відповідних органів;
  4. Оплата державного мита;
  5. Супровід клієнта в державних органах;
  6. Безкоштовна юридична консультація по супутнім питанням;
  7. Отримання результату замовляється послуги.

 

Країни, громадяни яких можуть бути зацікавлені в отриманні українського громадянства 

Країна

Особливості

Республіка Азербайджан

Колишня республіка СРСР, родинні зв'язки в Україні

Республіка Арменія

Колишня республіка СРСР, родинні зв'язки в Україні

Республіка Білорусь

Міждержавна Угода про спрощений порядок зміни громадянства

Грузія

Міждержавна Угода про спрощений порядок зміни громадянства

Республіка Казахстан

Міждержавна Угода про спрощений порядок зміни громадянства

Латвія

Колишня республіка СРСР, родинні зв'язки в Україні

Литва

Колишня республіка СРСР, родинні зв'язки в Україні

Естонія

Колишня республіка СРСР, родинні зв'язки в Україні

Російська Федерація

Колишня республіка СРСР, родинні зв'язки в Україні

Республіка Таджикистан

Міждержавна Угода про спрощений порядок зміни громадянства

Республіка Узбекистан

Колишня республіка СРСР, родинні зв'язки в Україні

Туркменістан

Колишня республіка СРСР, родинні зв'язки в Україні

Республіка Молдова

Колишня республіка СРСР, родинні зв'язки в Україні

Киргизька Республіка

Міждержавна Угода про спрощений порядок зміни громадянства

Турецька Республіка

Привабливі умови для бізнес-іммігрантів

 

 Для отримання українського громадянства необхідні наступні документи:

  • заява;
  • три фото (3,5 х 4,5 см);
  • один з документів: декларація про відсутність іноземного громадянства; письмове зобов'язання про припинення іноземного громадянства; заяву про зміну громадянства;
  • один з документів: документ, що підтверджує безперервне законне проживання особи в Україні (протягом останніх 5 років - для іноземців; протягом останніх 3 років - для осіб без громадянства);
  • один з документів: копія паспорта громадянина колишнього СРСР зразка 1974 року з відміткою про прописку на території України; копія посвідки на постійне проживання; копія дозволу на імміграцію в Україну;
  • один з документів: документ про володіння державною мовою або її розуміння в необхідному обсязі; копія атестату (або виписка із залікової відомості диплома) про закінчення навчального закладу з вивченням української мови; документ про підтвердження інвалідності (сліпота, глухота, німота);
  • документ про наявність законних джерел існування.

Залежно від підстав набуття українського громадянства цей перелік коригується.

 

Приклади отримання українського громадянства 

Підстави для отримання громадянства

Умови

Переваги

Шлюб з громадянином України

Стан у шлюбі з громадянином України понад два роки, наявність дозволу на імміграцію, наявність документа, що підтверджує перебування в шлюбі і документ про українське громадянство чоловіка/дружини

Не потрібно підтверджувати факт безперервного проживання в Україні та наявність законних джерел існування. Не застосовується принцип щорічного квотування для отримання дозволу на імміграцію (ПМЖ)

По територіальному походженню

Заявник або хоча б один з її батьків, дід чи баба, рідні (повнорідні і не повнорідні) брат чи сестра, син чи дочка, онук чи онука народилися або постійно проживали до 24 серпня 1991 року на території, яка стала територією України

Прискорена процедура розгляду документів на отримання громадянства (близько 1 місяця). Не застосовується принцип щорічного квотування для отримання дозволу на імміграцію (ПМЖ)

Відновлення в громадянстві

Особи, громадянство України у яких, було припинено відповідними указами Президента України, мають законне право на відновлення в громадянстві України

Прискорена процедура розгляду документів на отримання громадянства (близько 1 місяця). Мінімум документів для розгляду.

Закордонні Українці

Особи, які не мають українського громадянства, але мають українське етнічне походження або походження з України. Заявники отримують свідоцтво закордонного українця

Не застосовується принцип щорічного квотування для отримання дозволу на імміграцію (ПМЖ). Свідоцтво закордонного українця є підставою для оформлення посвідки на постійне проживання. Закордонні українці мають право безкоштовного оформлення багаторазової п'ятирічної візи

  

Перевагами українського громадянства є:

  • Вигідне географічне положення України по сусідству зі країнами Європейського союзу;

  • Громадянства ніхто не може позбавити примусово;

  • Право бути обраним і обиратися в органи державної влади і місцевого самоврядування;

  • Діти і внуки громадянина України отримують громадянство при народженні;

  • Безвізовий режим для громадян України при в'їзді в ряд країн, в тому числі в країни Європейського союзу.

OGP - CONSULTING PARTNERSHIP
Підписуйтеся і задавайте Ваші питання на нашій сторінці у Facebook
5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00

НАШІ КЛІЄНТИ

  • Антекстрой

    Антекстрой

  • Ассоциация медицинских организаций

    Ассоциация медицинских организаций

  • Бест Линк

    Бест Линк

  • БИХЕЛС

    БИХЕЛС

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

ОТРИМАЙТЕ БЕЗКОШТОВНУ КОНСУЛЬТАЦІЮ

МИ ЗАВЖДИ НА ЗВЯЗКУ В МЕСЕНДЖЕРАХ

+38 067 469 86 10


ПРОСТО НАЖМІТЬ:


або

ЗАПОВНІТЬ ЗАЯВКУ ТА МИ ПЕРЕДЗВОНИМО ВАМ

Please, enter your name
Please, enter your phone number
Please, enter your message